top of page

תכניות לאורך השנים

תכניות מרכז רותם
מרכז רותם

 

תכנית המנטורינג

תכנית המנטורינג הינה תכנית הדגל של מרכז רותם. גישת העבודה בבסיס התכנית רואה נערות וצעירות שחוו מצבי מצוקה ומשבר בחייהן כבעלות ידע ייחודי - "ידע מן החיים". התכנית מכירה בניסיון החיים ככוח ייחודי, שניתן להשתמש בו כמשאב לעזרה ותמיכה עצמית כמו גם עבור צעירות אחרות במצבי חיים דומים. לצד הכשרת הצעירות לתפקיד מנטוריות, מטרתה של התכנית לשלב אותן בתום הקורס כמנטוריות בארגונים ושירותים חברתיים לנערות וצעירות. מנטוריות בוגרות התכנית יכולות לשמש כמשאב לאנשי המקצוע, שכן לאור ניסיון חייהן ביכולתן לאתר מצוקות ביתר קלות ולהוות גשר בין אנשי מקצוע לנערות המתמודדות עם מצבי מצוקה וסיכון.

תכנית המנטורינג פעלה בין השנים 2008-2020

 

תכנית התחנה הבאה

תכנית התחנה הבאה לקידום לימודים ותעסוקה הינו מרחב אישי-קבוצתי לחשיבה על "התחנה הבאה" שלך –עבודה, השלמת בגרויות, הכשרה מקצועית או השכלה אקדמית. התכנית מבוססת על התפיסה כי השתלבות מטיבה בעולם העבודה או במסגרת לימודים דורשת העמקה ומיקוד בשלושה צירים מרכזיים: פיתוח אישי-מקצועי, פיתוח ידע אודות עולם העבודה הישראלי, ופיתוח מודעות מגדרית-חברתית לגבי מיקומן של נשים צעירות בעולם העבודה הישראלי.
התכנית מבוססת על ההנחה כי הקשיים שעמן מתמודדות נשים צעירות בעולם העבודה קשורים לא רק להיבטים אישיים אלא גם לחסמים על רקע מגדר, אזור מגורים, אתניות וכד'.

תכנית התחנה הבאה פעלה בין השנים 2015-2020

מרכז רותם

תכניות חלון לאקדמיה

תכנית ייחודית המשלבת צעירות מקבוצות שוליות בקורסים אקדמיים לצד סטודנטים וסטודנטיות מן המניין. עבור צעירות אלה, לימודים אקדמיים אינם אפשרות מעשית, הן בגלל פערים לימודיים ובגלל תחושת ניכור. עבור הסטודנטים והסטודנטיות זו הזדמנות למפגש עם צעירות בנות גילן ממקום חברתי שונה. הקורסים המוצעים הם: "צעירות חונכות לזכויות", במסגרתה הצעירות קידמו סוגיה פוליטית משמעותית לחייהן; "חיים ושורשים", במסגרתה הצעירות והסטודנטים כתבו יחד סיפור חיים; "המעבדה ליזמות לצעירות", במסגרתה פותחו פתרונות חברתיים וטכנולוגיים לאתגרים משמעותיים עמם מתמודדות צעירות. מדי שנה, כ- 30 צעירות  השתתפו בתכנית חלון לאקדמיה.

מרכז רותם

 

תכנית חיים ושורשים

"חיים ושורשים- קריאה, כתיבה, סיפור" היא תכנית ייחודית, שמטרתה לעורר שינוי חברתי רב כיווני, באמצעות אקטיביזם של נשים צעירות הנובע ועולה מתוך ניסיון חייהן. במסגרת התכנית, נשים צעירות מנהיגות וסטודנטים במחלקה לתרבות יצירה והפקה לומדים יחד היבטים שונים הקשורים בקריאה וכתיבה של סיפורים באופני כתיבה שונים וכותבים יחד סיפורים מהחיים. זאת, במטרה להעשיר את השיח הציבורי בסיפורים שנכתבים על ידי נשים מקבוצות מגוונות בחברה הישראלית.
התכנית הינה שיתוף פעולה אינטרדיסיפלנרי בין מרכז רותם, בית הספר לעבודה סוציאלית, המחלקה לתרבות יצירה והפקה והיחידה למעורבות חברתית במכללה האקדמית ספיר.

תכנית חיים ושורשים פעלה בין השנים 2017-2019

 

תכנית המעבדה ליזמות לצעירות

במסגרת המעבדה ליזמות וחדשנות במכללת ספיר, מרכז רותם יפעיל מעבדה לקידום נשים צעירות בדרום. הצעירות המשתתפות בתכנית ישתלבו בקורס אקדמי עם סטודנטיות לעבודה סוציאלית. במסגרת הקורס יפותחו מיזמים חברתיים ו/או טכנולוגיים המבוססים על והבנת הצרכים והמאפיינים הייחודיים של צעירות במטרה לפתוח בפניהן הזדמנויות לקידום אישי, לימודי, תעסוקתי וחברתי באזור הדרום ובכך להטיב עם חייהן ולמעשה להטיב עם מצבה של קהילת הדרום כולה.

תכנית המעבדה פעלה בין השנים 2019-2020

מרכז רותם

 

תכנית קולנוע לשינוי חברתי

קולנוע לשינוי חברתי הינו פרויקט אקטיביסטי המנגיש לנשים צעירות ללא רקע אקדמי את עולם הידע בתחום הקולנוע
ומאפשר להן להשמיע את קולן באמצעות שימוש באומנות הקול והמסך. התכנית מהווה גשר בין האקדמיה לבין "ידע מהחיים", ומאירה את צרכיהן ומצוקותיהן של נשים צעירות מתוך נקודת מבט מגדרית אשר מטרתה להעשיר את גוף הידע האקדמאי. התכנית הינה פרי שיתוף פעולה בין מרכז רותם לבין המחלקה לקולנוע במכללה האקדמית ספיר.

תכנית קולנוע לשינוי חברתי פעלה בין השנים 2015-2017

 

תכנית מנהיגות קהילה

התכנית בשותפות עם עמותת כן פעלה לשם קידום מנהיגות נשית צעירה ופמיניסטית של צעירות יהודיות ובדואיות בפריפריה הדרומית. התוכנית שמה לעצמה כמטרה להביא את צורכיהן של צעירות אלה אל קדמת הבימה והשיח הציבורי, תוך פיתוח יכולות לאקטיביזם והובלת שינוי הן בזירה הפוליטית והן בקהילה המקומית והארצית. בתוכנית השתתפו כ- 20 צעירות. 

תכנית מנהיגות קהילה פעלה בשנת 2020

מרכז רותם

 

צעירות חונכות לזכויות

צעירות חונכות לזכויות היא תכנית ייחודית, שמטרתה לעורר שינוי חברתי רב כיווני, באמצעות אקטיביזם של נשים צעירות הנובע ועולה מתוך ניסיון חייהן. במסגרת התכנית, נשים צעירות מנהיגות וחונכות סטודנטיות/ים למשפטים ולעבודה סוציאלית לקידום סוגיות מחייהן. הסטודנטים והנשים הצעירות לומדים יחד ידע משפטי, ידע על רווחה וטיפול,תיאוריות פמיניסטיות, תאוריות על זכויות אדם, מתודות של ניהול מאבקים ציבוריים ומיפוי הקהילה.
ידע זה, בתוספת כלים ליצירת שינוי מהווים את הבסיס לפעולה משותפת של הצעירות והסטודנטים/יות ליצירת שינוי הלכה למעשה בחברה הישראלית תוך שימוש בזירה המשפטית, החברתית והציבורית. התכנית הינה שיתוף פעולה אינטרדיסציפלינרי בין מרכז רותם , בית הספר לעבודה סוציאלית, הפורום הפמיניסטי, בית הספר למשפטים והיחידה למעורבות חברתית במכללה האקדמית ספיר.

תכנית צעירות חונכות לזכויות פעלה בין השנים 2014-2018

מרכז רותם

 

תכנית משתלבות

תכנית מקיפה המשלבת בתוך תכניות המרכז נערות ונשים צעירות עם מוגבלויות פיזיות ו/או נפשיות. במקביל מוצעת לצעירות אלה האפשרות לקחת חלק במרחב בו הן יכולות לצמוח בתהליך אישי וקבוצתי משל עצמן. בכל שנה השתתפו כ- 20 צעירות בתוכנית זו

תכנית משתלבות פעלה בין השנים 2017-2020

 

רותם עד הבית

עם פרוץ משבר הקורונה, צוות מרכז רותם נערך להעביר את כלל הפעילות לפלטפורמות ברשת בכדי להעניק תמיכה וסיוע לצעירות המשתמשות בשירותי המרכז, אשר לאור המשבר הרפואי והכלכלי התמודדו עם פגיעות גוברת. רבות מהן איבדו את מקום עבודתן ומתמודדות עם קושי כלכלי גובר, רבות מהן הנן אימהות צעירות שצריכות לשאת בנטל גובר של טיפול בבית ובילדים וחלקן אף סובלות מאלימות בבית וימי הסגר החמירו מאוד את מצבן. כמו כן, המעבר לפלטפורמה הרשתית אפשר לנו להגדיל את היקף הצעירות בדרום המשתמשות בשירותי המרכז וכן להמשיך בפעילות השוטפת של התוכניות. תוכנית "רותם עד הבית" כללה מפגשי למידה שבועיים שוטפים, מוקד תמיכה אשר נתן מענה לכ- 200 לצעירים וצעירות בדרום, פעילויות פנאי והפוגה מהמתח וכן ליוויים פרטניים. אנו גאות בכך שעל אף משבר הקורונה, פעילות המרכז נמשכה באופן רציף למן השבוע הראשון של הסגר.   

תכנית רותם עד הבית פעלה במהלך חודשים מרץ-מאי, 2020

צוות מרכז רותם

צוות המרכז 

ניהול וניהול מקצועי:

ד"ר מיכל קומם | רוני איל לובלינג | רחל לוי הרץ | נעם שומן הראל

מנחות קבוצה

ד"ר רבקה רנץ

ד"ר נוזהה אלהוזייל

עדי לברון עטיה

יעלה צירקין

הילה דוד פרץ

שגיא דרייליך

שרית כהן גולני

הילה שזירי

שירין אבו-באדר

רובי מלכה

מראם עזאם נשאף

רימה אל עג'אר

רותי שיינפלד

חוקרים שותפים

ד"ר תהילה רפאלי

ד"ר מני מלכה

ד"ר יסמין עבוד חלבי

ד"ר יוחאי נדן

ד"ר רג'דה אלנאבולסי

מנטוריות

שארי פייסחוב

אבטיקר אלעביד

אנסאף אבו סרחיאן

יסמין יצחקי

יעל שילה

ליהי מאויסה

אסנת ג'רבי

אלונ דנוב

מרוואה אלהוזייל

שחר זילברברג

אלה בר חג'מה

נויה בן אבו

ליאור בכר

בת אל סולימן

פביאן זיו

דניאל אור

דאליה שיך אלעיד

שורוק אלעתיקה

רננה כרמל

סיראג' עבד אלקאדר

קרן שמאילוב

נינאל מוצ'ילוב

איה אלטורי

רכזות התכניות:

ד"ר נור שמעי

חלי בוזחיש ששון

ד"ר אפרת כהן נוימן

יעל וגנר

שקד אריאלי

נוגה מדאר הלוי

דניאל תור

נעמה שלום

רחל טל הדר

מיכל גל בורגן

דודיש קלי

אלאא אבו עליון

הייג'ר אבו שארב

נירית מורדיש וולק

אורטל בר טופורק

נעם שומן הראל

נעמי לוינסון סרוסי

אגת סולד

איה פרי-טישל

רכזות שירות לאומי

סתיו טל

איילה סמש

bottom of page